Archeologische certificering voor Greenhouse Advies

Adviesbureau Greenhouse Advies B.V. – onderdeel van DAGnl – is het eerste bedrijf dat eerder geen Opgravingsvergunning bezat, maar nu wel gecertificeerd is voor het uitvoeren van archeologische werkzaamheden volgens de nieuwe Beoordelingsrichtlijn Archeologie (BRL 4000).

Archeologen Paula Fijma en Jeffrey Bex en fysisch geograaf Minkah Osinga hadden al ruime ervaring in het archeologisch werkveld, maar met het behalen van het certificaat Inventariserend veldonderzoek (BRL 4003) en Opgravingen (BRL4004) kunnen zij deze ervaring nu ook voortzetten in de praktijk.

Als adviesbureau dat naast archeologie ook bodemonderzoek doet, had Greenhouse al ervaring met het werken volgens protocollen en kwaliteitssystemen. Toch moest nu voor de groep archeologie een nieuw op de BRL4000 toegespitst kwaliteitssysteem en werkprotocol worden opgezet. Dit hebben de archeologen van Greenhouse, blijkens de beloning van het certificaat, op een juiste wijze vorm gegeven en geborgd.

Doordat Greenhouse Advies als eerste partij die niet in bezit van een opgravingsvergunning was, nu gecertificeerd is volgens de nieuwe Beoordelingsrichtlijn Archeologie, is het adviesbureau klaar voor de toekomst. De senior archeologen en senior prospectors van Greenhouse Advies zijn nu één van de weinige partijen in ons land die volgens de nieuwe standaard het archeologisch werk kunnen uitvoeren.  

Het certificaat is verstrekt door certificerende instelling ArCeBu (www.arcebu.nl). Door middel van diverse audits op kantoor en in het veld heeft ArCeBu gecontroleerd of Greenhouse Advies B.V. voldoet aan de gestelde eisen van de beoordelingsrichtlijn.