Nieuws

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Greenhouse Advies.

Nu te koop: Oorlog in Lingezegen

Het boek ‘Oorlog in Lingezegen’ neemt je mee naar Park Lingezegen tijdens de tweede wereldoorlog. Aan de hand van vondsten die gedaan zijn tijdens de aanleg van Park Lingezegen beschrijft auteur Martijn Reinders de verhalen van de strijd.

Verschillende ontgravings- en infiltratietechnieken

Roel Velderman werkt als Junior Bodemadviseur bij Greenhouse Advies en volgt daarnaast de deeltijdopleiding (Land & Watermanagement) aan de Hogeschool van Larenstein.

Infra Relatiedagen 2020

Op 4,5 en 6 februari vindt de Infra Relatiedagenbeurs weer plaats in de Evenementenhal Hardenberg. Hét trefpunt waar relaties in de grond-, weg- en waterbouwbranche elkaar ontmoeten.

TNO rapport Asbest in opdracht van Ministerie van SWZ

Staatssecretaris van Ark heeft in een brief aan de Tweede Kamer in september 2018 aangegeven op welke punten zij het asbeststelsel wil verbeteren. Onderdeel van deze verbeterpunten is het hanteren van meer risicogerichte uitgangspunten voor de regelgeving en het borgen van deskundigheid bij complexe werkzaamheden.

Handel met gezond boeren verstand

Sinds 1 september is Henk Onderstal Vak en Materiedeskundige Asbest bij Greenhouse Advies. De laatste drie jaar is hij beleidsmatig advies op het gebied van asbest.

Welkom Buro Borgland

Wij hebben een nieuwe collega bij! Ondernemerschap zit in ons bloed. Daarom breidt DAGnl in Noord-Holland (Warmenhuizen) uit met Buro Borgland.

Nationale Archeologiedagen 2019

Op 11,12 en 13 oktober vinden de Nationale Archeologiedagen plaats. Daarom organiseert Park Lingezegen op zaterdag 12 oktober een speciaal event! Onder leiding van Greenhouse Advies en in samenwerking met Rubicon Erfgoed wordt een aangetroffen waterput uit de 17e of 18de eeuw opgegraven.

Wij staan er onafhankelijk en kritisch in

Frank Caspers is sinds 2015 als veiligheidskundige betrokken bij de discipline Asbest van Greenhouse Advies (onderdeel van DAGnl). Later werd Lennaert Paardekooper als Deskundige Inventariseerder Asbest aan het team toegevoegd.

Het leukste aan dit werk vind ik het onderzoeken, waar kan het zitten

Lennaert Paardekooper werkt sinds april 2018 als Projectleider Asbest bij Greenhouse Advies (onderdeel van DAGnl). Lenneart heeft meer dan tien jaar ervaring met de inventarisatie van asbest en projectbegeleiding bij asbestonderzoek en -sanering. Lenneart vertelt:

Asbestverwijdering uit monumenten: zorg te allen tijde voor een goed asbestbeheerplan

‘Een eigenaar van een monument heeft de plicht te weten waar eventueel asbest in het gebouw zit. Is er kans op verwering, zoals op daken, dan is er de wettelijk vastgelegde taak dit te verwijderen. Voor het overige geldt er geen asbestschoon verplichting’.

Greenhouse Advies behaalt het ISO 14001 certificaat!

Greenhouse Advies, onderdeel van DAGnl, heeft het ISO 14001 certificaat behaald! Wij streven continu naar verbetering en willen steeds bewuster omgaan met milieu aspecten. Voor de ISO 14001 zal er jaarlijks een audit plaatsvinden.

Deelname Infra Relatiedagen Hardenberg

Op 5,6 en 7 februari vindt de twintigste editie van de Infra Relatiedagenbeurs plaats in Hardenberg. Ook dit jaar staat Greenhouse Advies, onderdeel van DAGnl, weer op de beurs.

CO2-Prestatieladder

Wij vinden het verbeteren van ons milieu en verduurzamen van onze leefomgeving erg belangrijk. Wij maken hier serieus werk van en zijn bezig met het behalen van het CO2-bewust-certificaat door de invoering van de CO2-prestatieladder; in eerste instantie op niveau 3.

Archeologische certificering voor Greenhouse Advies

Adviesbureau Greenhouse Advies B.V. – onderdeel van DAGnl – is het eerste bedrijf dat eerder geen Opgravingsvergunning bezat, maar nu wel gecertificeerd is voor het uitvoeren van archeologische werkzaamheden volgens de nieuwe Beoordelingsrichtlijn Archeologie (BRL 4000).