Nu te koop: Oorlog in Lingezegen

Het boek ‘Oorlog in Lingezegen’ neemt je mee naar Park Lingezegen tijdens de tweede wereldoorlog. Aan de hand van vondsten die gedaan zijn tijdens de aanleg van Park Lingezegen beschrijft auteur Martijn Reinders de verhalen van de strijd. Het eerste exemplaar van het boek is overhandigd aan bestuursvoorzitter Harriët Tiemens van Park Lingezegen, het boek Oorlog in Lingezegen is vanaf 1 oktober 2020 verkrijgbaar.

Park Lingezegen in de frontlinie

Wat nu Park Lingezegen is, was van september 1944 tot het voorjaar van 1945 deel van de frontlinie in de strijd om Nederland. Na het mislukken van operatie Market-Garden volgde de bloedige strijd om de Over-Betuwe. Tot de bevrijding vonden er hevige gevechten plaats tussen de bezetter en de geallieerden. Die strijd heeft zijn sporen in het landschap en de bodem van Park Lingezegen nagelaten. Tijdens de aanleg van Park Lingezegen kwamen veel van deze sporen weer naar boven.

Vondsten vertellen het verhaal van de strijd

Een Duitse helm waar het leer met de naam van de soldaat nog in zit. Een gasmasker waar een soldaat zijn registratienummer op geschilderd heeft. Of een armbandje van een Britse soldaat, omgekomen in de strijd. Aan de hand van deze vondsten en vele meer beschrijft auteur Martijn Reinders in het boek ‘Oorlog in Lingezegen’ op verhalende wijze de strijd die is geleverd in wat nu Park Lingezegen is.

Oorlog in Lingezegen verkrijgbaar op historische datum

‘Oorlog in Lingezegen’ is een uniek naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in de tweede wereldoorlog. Het boek is verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

Een bijzondere datum, want exact 76 jaar geleden begon de strijd om de Over-Betuwe, waar nu Park Lingezegen ligt.