Projecten

Op deze projecten zijn wij trots. Wij zijn dag in dag uit met ons vak bezig met als resultaat:

Niks doen is geen optie

Marco Radstake werkt als adviseur duurzaamheid bij Greenhouse Advies (onderdeel van DAGnl). Zowel intern bij DAGnl als extern bij de gemeente Eemnes adviseert hij bij de integratie van duurzaamheid in producten, diensten en beleid.

Leukste aan dit werk vind ik het onderzoeken, waar kan het zitten

Lennaert Paardekooper werkt sinds april 2018 als Projectleider Asbest bij Greenhouse Advies (onderdeel van DAGnl). Lenneart heeft meer dan tien jaar ervaring met de inventarisatie van asbest en projectbegeleiding bij asbestonderzoek en -sanering. Lenneart vertelt:

Realisatie klimaatbeleid gemeente Eemnes

De gemeente Eemnes heeft een serieuze duurzaamheidsambitie; een vermindering van de CO2-uitstoot met 25% in 2020 en klimaatneutraal in 2030. Greenhouse Advies helpt de gemeente bij de praktische realisatie van haar doelstellingen.

Planologie zonnepark A1

Ter hoogte van het Knooppunt Eemnes, direct gelegen aan de A1, is een zonneveld van ca. 8 hectare in voorbereiding. De energie die daar opgewekt gaat worden is voldoende om het jaarverbruik van ongeveer 1000 huishoudens te dekken.

Archeologische directievoering Park 15

Ten zuiden van de A15, bij afslag 15 zal in de toekomst een bedrijventerrein gerealiseerd worden van circa 85 hectare. Het gebied is zeer rijk aan archeologische waarden. Er liggen onder andere een Romeins grafveld en een nederzetting uit de Bronstijd. Archeologisch onderzoek vormt daarom een wezenlijk onderdeel bij de planvorming. Greenhouse Advies verzorgt voor de opdrachtgever de archeologische directievoering.

Archeologie en milieu Park Lingezegen

Als tegenhanger van de grootstedelijke ontwikkelingen in de regio wordt in het gebied tussen Arnhem en Nijmegen verdere verstedelijking tegengegaan. Met de realisatie van Park Lingezegen wordt hier de omgevingskwaliteit versterkt. Binnen en gebied van ca. 1.500 hectare wordt er gewerkt aan het behoud en de verbetering van de groene en recreatieve kwaliteit van het gebied tussen Arnhem, Nijmegen, Elst en Bemmel.

Zonnesysteem (141 kWp) op boerendak

In het buitengebied van Lochem heeft Greenhouse Advies de realisatie van een zonnedak begeleid. Het eindresultaat is een systeem dat jaarlijks 130.000 kWh aan hernieuwbare energie oplevert.

Berging restanten Halifax Bommenwerper

Op 8 september 2014 is gestart met de berging van de Handley Page Halifax MKII NP-N DT795, 158 Squadron Royal Air Force (RAF). De DT795 is in de nacht van 3 op 4 april 1943 rond 23:46 gecrasht in het Apeldoorns Kanaal, ter hoogte van Molen de Vlijt te Wapenveld.