Boek Oorlog in Lingezegen

Nu te koop: Oorlog in Lingezegen

Prijs:  €30 incl. verzendkosten óf €25 (bij ophalen in Huissen). Wil jij het boek ophalen in Huissen?  Neem dan eerst contact op via martijn.reinders@greenhouse-advies.nl .
Auteur: Martijn Reinders (archeoloog Greenhouse Advies)
Bestel via: martijn.reinders@greenhouse-advies.nl

De gevechten in Park Lingezegen begonnen op 1 oktober in 1944. Nu, 76 jaar later, wordt het boek ‘Oorlog in Lingezegen’ uitgebracht. Oorlog in Lingezegen is een oorlogsboek geschreven met een archeologische bril. De grote lijnen van militaire bewegingen worden afgewisseld met persoonlijke en lokale verhalen verteld aan de hand van in de bodem gevonden objecten. Deze vondsten geven een indringend beeld van de volledige vijf oorlogsjaren in Park Lingezegen.

Oorlog in Lingezegen: sporen uit de bodem van het front tussen Arnhem en Nijmegen

In de jaren ’90 begon het gebied tussen Arnhem en Nijmegen steeds voller te raken. Als tegenhanger werd een groene bufferzone aangewezen. Dit is het huidige Park Lingezegen: een veelzijdig gebied van ruim 1.700 hectare dat grenst aan Arnhem-Zuid, Huissen, Elst en Bemmel en doorloopt tot aan Nijmegen-Lent. De Tweede Wereldoorlog heeft hier een vernietigende werking gehad. Veel mensen kennen operatie Market Garden maar wat weinig mensen weten is dat er daarna in het huidige Park Lingezegen ook is gevochten. Dit doet wat betreft menselijk leed en materiële schade niet onder voor operatie Market Garden. Het gebied kreeg te maken met beschietingen, vernielingen, plunderingen en duizenden doden: dienstplichtigen, beroepsmilitairen maar ook onschuldige burgers en zelfs kindsoldaten. Daardoor is Park Lingezegen inmiddels een rijk archief aan verschillende (oorlogs-)verhalen. Deze verhalen zijn samengebracht in het boek ‘Oorlog in Lingezegen’. Oorlog in Lingezegen is geschreven in opdracht van Park Lingezegen en wordt uitgegeven door Greenhouse Advies.

Over Park Lingezegen

Park Lingezegen is een groot landschapspark, gelegen tussen Arnhem en Nijmegen. Het biedt een groene uitloop aan de 160.000 (toekomstige) inwoners van deze stadsregio. Samen met deze inwoners werkt Park Lingezegen aan de hand van de thema’s Erfgoed, Food, Natuur & Landbouw, Sport & Vitaliteit en Kunst aan het verder ontwikkelen van het park.

Over de auteur

Auteur Martijn Reinders (1988) is als archeoloog met een specialisatie in onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog werkzaam bij Greenhouse Advies. Reinders hield zich de afgelopen tien jaar bezig met een breed pallet aan bijzonder onderzoek, waaronder een boek over vondsten van de Zuid-Hollandse Atlantikwall, veldonderzoek naar Luftwaffe-stellingen op de Veluwe en een tv-serie over sporen van Market Garden.

Productinformatie
Verschijningsdatum:
 1 oktober 2020
Aantal pagina’s: 144
Taal: Nederlands

Plaats jouw bestelling!

Wil jij het boek ‘Oorlog in Lingezegen’ bestellen? Stuur dan een e-mail naar martijn.reinders@greenhouse-advies.nl. Vermeld daarbij je voor- en achternaam, adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt na het plaatsen van de bestelling een betaalverzoek. Het boek wordt verstuurd nadat wij de betaling hebben ontvangen.

Zakelijke geïnteresseerden mogen contact op kunnen nemen via algemeen@greenhouse-advies.nl.

Deskundig advies nodig

Greenhouse is een jong adviesbureau dat zijn praktische kennis optimaal toepast bij multidisciplinaire projecten.

Ik wil advies