Nationale Archeologiedagen 2019

Op 11,12 en 13 oktober vinden de Nationale Archeologiedagen plaats. Daarom organiseert Park Lingezegen op zaterdag 12 oktober een speciaal event! Onder leiding van Greenhouse Advies en in samenwerking met Rubicon Erfgoed wordt een aangetroffen waterput uit de 17e of 18de eeuw opgegraven. Deze opgraving is bijzonder omdat Park Lingezegen de put wil opnemen in de plaatselijke erfgoedbeleving. Binnenkort wordt er een brug geopend die van het Notenlaantje over de weg en het spoort loopt, daarvoor biedt de put als prachtige natuurlijke inspiratie.

Tijdens de opgraving op zaterdag 12 oktober, die door vrijwilligers onder leiding van Greenhouse Advies zal worden uitgevoerd, zijn onder andere de archeologen van Rubicon Erfgoed aanwezig om bezoekers meer te vertellen over de vondst van de put, de plannen voor de inrichting van de omgeving en archeologie in Park Lingezegen. Daarnaast is de ontvangstlocatie de ideale plek om de onlangs gerealiseerde archeoroutes te gaan wandelen, zodat u zelf op ontdekkingstocht kan gaan langs de archeologische wonderen van Park Lingezegen.

Wilt u deze opgraving live bijwonen? Van 10.00.15.00 bent u van harte welkom achter het erf aan Rijksweg Noord 123 te Elst.

Kijk voor meer informatie op: https://parklingezegen.nl/events/nationale-archeologiedag/